Connect with us

Trending MY

(HIBURAN) FILEM OLABOLA RAIH LEBIH RM12 JUTA DALAM TEMPOH 18 HARI TAYANGAN

Hiburan

(HIBURAN) FILEM OLABOLA RAIH LEBIH RM12 JUTA DALAM TEMPOH 18 HARI TAYANGAN

Kuala Lumpur, 15 Februari 2016 – Memasuki hari ke-18 tayangan, filem OlaBola meneruskan rentak cemerlang dalam kutipan box office apabila berjaya mencatat kutipan melebihi 12 juta!
Selepas 3 minggu berada di pawagam sejak ia ditayangkan pada 28 Januari 2016 lalu, jumlah penonton masih belum berkurangan, malah masih kukuh di pawagam apabila jualan tiket sentiasa sold out dengan segera. Selain itu, filem OlaBola masih mengungguli carta top 10 Golden Screen Cinema (GSC) semenjak filem ini ditayangkan.

Berlatarbelakangkan era 1980-an, Ola Bola merupakan kisah kejayaan tentang keberanian dan semangat bersatu yang memberi inspirasi kepada barisan pemain bola sepak Malaysia untuk bangkit dari kekecewaan dan muncul menjadi wira negara. Kisah yang diilhamkan dari peristiwa sebenar ini bukan sahaja memaparkan semangat juang dan maruah pasukan bola sepak negara, tetapi juga menyaksikan kepayahan dan kesungguhan barisan pemain mengatasi masalah peribadi dan juga yang berkaitan dengan pasukan. Kisah ini juga mendalami kehidupan seharian dan memaparkan semangat waja yang tidak kenal erti putus asa walaupun berdepan dengan pelbagai cabaran. Filem yang diarahkan oleh pengarah hebat Chiu Keng Guan ini merupakan satu perjalanan inspirasi yang dijangka akan menambat hati para penonton Malaysia.

Untuk mengikuti info terkini tentang OlaBola, sila layari www.olabola.com.my, www.olabola.tv, www.youtube.com/astroshaw, www.facebook.com/astroshaw dan www.instagram.com/astroshaw.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Hiburan

To Top